نارسایی قلب

از ویکی طب

نارسایی قلب چیست؟

قبل از پرداختن به نحوه درمان نارسایی قلب بایستی به تعریف آن پرداخت. نارسایی قلب بدین معنی است که قلب کارایی کافی را ندارد و یا به عبارت دیگر قدرت پمپاژ (input & output) مساوی نیست. که این بیماری در بزرگسالان و کودکان مشترک می باشد.

در بزرگسالی منجر به شلی دریچه قلب می‌شود و نیاز به باطری پیدا می‌کند، در خردسالی و در زمان جنینی، قلب کامل شکل نمی‌گیرد و نوزاد متولد شده دارای نارسایی قلبی است.

علت ایجاد نارسایی قلبی

کاهش صفرای خون باعث شلی دریچه قلب و نارسایی قلب می‌شود.

به عنوان مثال: به نحوه ماست‌بندی توجه کنید که شیر پرچرب گاوی که از یونجه تغذیه کرده باشد با افزایش مایه ماست به آن در زمان کوتاهی (حدود یک ساعت) منعقد می‌شود؛ ولی ماستی که از شیر کم‌چربی که از شبدر و کاهو تغذیه کرده باشد، مدت‌زمان خیلی بیشتری را به انعقاد نیاز دارد.

نقش صفرا در قلب نیز بدین‌گونه است. حال هر میزان، صفرای موجود در خونی که در قلب و بدن منتشر می‌شود بیشتر باشد شتاب شکل‌گیری قلب (کامل‌شدن قلب) در جنین بیشتر، و قدرت قلب آن نیز بیشتر می‌شود که عدم نارسایی قلب در کهنسالی از نتایج آن است.

درمان نارسایی قلب در طب سنتی، نارسایی قلب چیست؟

درمان نارسایی قلب

توضیح بیشتر: در طب صنعتی برای قوت‌بخشیدن به قلب از طریق نصب باطری و روش‌های جراحی استفاده می‌شود؛ ولی در طب سنتی از طریق افزایش سطح صفرای خون این قوت به قلب بخشیده می‌شود.

برای این منظور، به‌صورت ناشتا عسل میل کنید.

شربت عسل و زنجبیل نیز مفید است؛ چون خشکیِ زنجبیل باعث می‌شود رطوبت قلب با سرعت بیشتری کاهش یابد.

استفاده از زیتون یا روغن زیتون و همچنین انجیر نیز مفید است.

برای درمان از طریق غذا می توان به ارده‌شیره اشاره کرد که به صورت هفته ای ۵ وعده میل نمود. دو وعدۀ باقیمانده، جهت استراحت به تن، کم شده است، چون با میل‌کردن غذای تکراری اعم از سردی و گرمی، جذب شدن آن به بدن کاهش می یابد. بدین جهت آن دو وعده را کم کرده تا صفرای تولید شدۀ بیشتری جذب تن شود.

برای سرعت بخشیدن به درمان می‌توان از شربت عسل و زعفران بهره جست.

شربت عسل محلول در عرق بهارنارنج نیز برای درمان و نشاط‌دهی مناسب است.

به صورت کلی تمام گرمی‌ها به‌ویژه گرم و خشکی‌ها برای درمان مناسب هستند که می‌توان این گرمی‌ها را جهت افزایش شتاب درمان با عسل طبیعی یا عسل گیاهی (شیره انگور) میل کرد.

برای درمان از طریق حجامت به این نکته توجه داشته باشید که حجامت تر توصیه نمی‌شود. منظور از حجامت تر، حجامت خون‌گیری است.

حال اگر علاوه بر نارسایی قلبی، با تشخیص مزاج‌شناس سودای از بلغم آمده نیز داشته باشد، این حجامت توصیه می‌شود.

ولی حجامت گرم مفید و مناسب می‌باشد. منظور از حجامت گرم همان بادکش می‌باشد به‌ویژه بادکش کتف.[۱]

  1. سایت دکتر خیراندیش